Tıp Fakültemiz İlkyardım Eğitim Merkezi Faaliyete Başlamıştır

Tıp Fakültemiz bünyesinde kurulan ve Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tescil edilen İlkyardım Eğitim Merkezi, DPÜ İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birim Koordinatörlüğü’nde Temel İlkyardım Eğitimi kurslarına 30.11.2015 tarihinde başlamıştır.  İlkyardım Yönetmeliğinin 19. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi ve İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğin 11. maddesinin 2. maddesi uyarınca görevlendirilmesi gereken ilkyardımcıları eğitmek amacıyla kurulan merkezimiz Tıp Fakültesi Dekanlık binasında hizmet vermektedir.  Eğitimci olarak DPÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp AD öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emine KADIOĞLU ve Yrd. Doç. Dr. Hasan ERÇELİK’in görev yaptığı merkezimizin düzenlediği kurs programı 03.02.2016 tarihinde kadar devam edecektir.  Kursa üniversitemizin çeşitli birimlerinde görev yapmakta olan akademik ve idari personel katılmakta olup kurs süresince teorik ve uygulamalı dersler verilecektir.  Eğitim sonunda Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü gözetiminde eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı bir sınav yapılacak ve başarılı olanlara TC Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir.

Merkezimizin kurulma aşamasında desteğini esirgemeyen Rektörlük Makamı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK’e teşekkür ederiz.

Etkinlik Detayları
Etkinlik Tarihleri 30 Kasım, 03 Şubat 2016, Pazartesi    |    Saat :09:00 - 17:00
Etkinlik Yeri Tıp Fakültesi
Etkinlik Türü Eğitim
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
Konuşmacılar Yrd.Doç.Dr. Emine KADIOĞLU, Yrd.Doç.Dr. Hasan ERÇELİK
07 Aralık 2015, Pazartesi / 586 defa okundu.