Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin İngilizce 1 ve İngilizce 2 Derslerinden Muafiyet Sınavı Başvurusu

YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLİZCE 1 ve İNGİLİZCE 2 DERSLERİNDEN MUAFİYET SINAVI BAŞVURUSU

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 5. maddesi gereğince Üniversitelerin tüm lisans ve ön lisans bölümlerinde zorunlu olarak İngilizce 1 ve İngilizce 2 dersleri okutulmaktadır. Bu derslerde A1 ve A2 seviyesinde İngilizce eğitimi yapılmaktadır. En az A2 seviyesinde İngilizce bilen ve bu derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler 23 Eylül 2017 Cumartesi günü yapılacak Muafiyet Sınavı'na girebilirler.

Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 19 Eylül Salı günü saat 23:59'a kadar aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak sınava giriş için kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrenciler sınava giremezler. Bu sınava 2017 yılında yeni kayıt yaptırmış olan tüm Fakülte, Yüksekokul ve MYO öğrencileri girebilirler. Bu öğrencilerin aşağıdaki linkte yer alan "İngilizce Hazırlık Programından ve Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Yönergesi" adlı yönergeyi okumaları gerekmektedir.

Söz konusu yönergeye ulaşmak için TIKLAYINIZ

Sınav 23 Eyül 2017 Cumartesi günü Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde (Kütahya-Tavşanlı Yolu 10. Km) gerçekleştirilecek olup sınav saati ve salonları sınavdan 3 gün önce bu sayfada açıklanacaktır.

Sınav kayıt formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ

13 Eylül 2017, Çarşamba / 369 defa okundu.